Här serveras det några enkla och somriga läckerheter! Nu när det äntligen har kommit lite jordgubbar till bra priser gäller det att passa på. Snart kommer även alla underbara svenska jordgubbar också. Att ha frysta smördegsplattor i frysen är toppen, perfekt att slänga ihop en snabb dessert, bara att toppa med frukt, bär, nötter och annat gott! 

Ingredienser:

2 st Smördegsplattor
6 st Jordgubbar
1/2 dl honung
1/2 dl råsocker
1/2 dl vatten

Gör såhär: (2 st jordgubbsbakelser)

Sätt ugnen på 200 ° C.

Tina upp smördegsplattorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspappet.

Skiva jordgubbarna och lägg över smördegen.

Koka upp råsocker, honung och vatten i en kastrull till honungssirap och låt svalna.

Pensla över honunssirapen över jordgubbarna och grädda i ugnen under ca 15 – 20 minuter.

Tag ut från ugnen och låt svalna. Pensla gärna på ett tunt lager med honungssirapen innan servering.

Servera gärna med glass eller grädde!

Translated: 2 strawberry pastries

2 Puff Pastry Plates
6 pcs Strawberries
1/2 dl honey
1/2 dl raw sugar
1/2 dl water

Preheat the oven to 200 ° C.

Thaw puff pastry plates and put them on a plate.

Slice the strawberries and add them on the pastry.

Boil the sugar, honey and water in a saucepan to honey syrup and leave to cool.

Brush the honey syrup over the strawberries and bake in the oven for about 15 – 20 minutes.

Remove from oven and let cool. Brush happily on a thin layer of honey syrup before serving.

Serve with ice cream or cream!