Här kommer ett litet vintips, det blir inte så ofta det kommer in dryck här i bloggen men nu kände jag att det behövdes i höst myset! Det är redan november och den varma maten, stekarna och allt sånt gott är framme på matborden. Det behövs då ett litet vin tips till er alla som nu dricker och gillar vin. Jag tycker bättre om vita viner jämfört med röda viner, men det här vinet passar verkligen perfekt till stek, viltkött och grytor, jättegott!

Information om vinet: 

I konkurrens med viner från hela världen tog A Amarone hem silvret i International Wine Challenge 2013.
A Amarone  tillverkas på druvorna corvina/corvinone (70 %), rondinella (25 %) och cabernet sauvignon (5 %). Det är just mixen av druvor som ger vinet dess speciella intensitet, tanninstruktur, balans och fruktighet. Druvorna plockas i mitten av september och torkas i specialventilerade rum till slutet på januari. När torkningen är klar pressas sedan druvorna försiktigt. För att få den perfekta smaken och bästa kvaliteten så lagras vinet därefter i ekfat i 18 månader.

Ett amaronevin fungerar till det mesta. Men vill du få ut det bästa av vinet så ska du servera det med smakrika kötträtter som till exempel tagliata och till rätter av viltkött. Eller till en bit fin lagrad hårdost, som Parmigiano Reggiano.

Område: Valpolicella, Italien
Producent: Alpha Zeta Wines
Årgång: 2010
Alkoholhalt: 15 %
Färg: Mörkt röd färg med tegelnyans
Druva: 70 % Corvina Veronese, 25 % Rondinella och 5% Cabernet Sauvignon
Doft: Stor, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, romrussin, sandelträ, vanilj och mörk choklad.
Pris: 219kr