[Ingredienser]

Grattis på Fettisdagen alla semlor! Jag älskar semlor!  Äter ni semlor idag?

Gör såhär: 

Så gör du:  (ca 24 mini semlor)

Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till  37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.Använder du torrjäst se texten ovan..

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spar lite till utbakning). Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

När degen jäst klart delar du degen i ca 12 bitar och rullar till runda bullar.

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Grädda sedan i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter eller när bullarna börjar få lite färg. Låt svalna.

Fyllning: till ca  5 mini semlor.

Skär av ett litet lock på bullen.

Riv ca 50 gram mandelmassa och blanda med en 1msk mjölk. Blanda till en smet och bred på semlan.

Vispa grädde, blanda i lite vaniljsocker för godare smak och spritsa på semlan och lägg över locket, pudra lite med florsocker!