Fish’N Chips finns i så oändligt många utföranden. Jag såg nyss att fisken va skuren på längden så att det nästan ser ut som pommes frites, perfekt att doppa. Ett väldigt roligt tips i alla fall när man vill servera detta som finger food. Jag valde att använda broccoli och sötpotatis som ”chips” i den här varianten men det går att göra på precis samma sätt om du istället vill ha potatis eller andra rotsaker. 

[ Recept i samarbete med Cylinda.se ]

FishNChips3 FishNChips2 FishNChips4

Fish´N Chips i modern tappning. Perfekt att duka fram på bordet och låta alla i familjen vara med och äta med händerna, ta en godbit och doppa i såsen, Mums!

3 – 4 portioner 

Fisk: 

Använd ca 400g färsk eller upptinad sej, även torsk är gott. Skär fisken i så stora bitar du önskar, det är alltid gott med lite mindre som kan ätas med fingrarna.

Lägg upp 3 skålar, en med ca 1 dl vetemjöl, salt och vitpeppar. En med 2 st uppvispade ägg och en skål med ca 3 dl panko.

Börja med att vända fiskbitarna i mjölet, sen ägget och sedan i panko.

Stek bitarna i rikligt med olja, stek tills de blivit gyllenbruna.

Sötpotatis & Broccoli: 

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skiva 1 stor sötpotatis i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg även upp ca 400 g broccoli i mindre bitar på plåten.

Pensla sötpotatisen och broccolin med olja, gärna rapsolja med även olivolja går bra. Ta den du tycker bäst om.

Sätt in plåten i ugnen och låt stå i ca 40 min eller tills sötpotatisen och broccolin börjar få färg.

Vitlökssås: 

Blanda ihop 2,5 dl cream fraîche med en nypa svartpeppar, vitpeppar, salt och 4 pressade vitlöksklyftor.

Smaka av med lite extra salt och peppar.