Ja, men varför inte servera lite mousse i små portionsglas? Flädermousse är ju super gott! Perfekt att ha som fyllning i tårtor också! Jordgubbar är ett måste när det börjar bli sommarväder! 

[Ingredienser]

Gör såhär: (4 små portioner)

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.

Vispa grädden hårt.

Dela ägget (gula och vita försig) och rör ner gulan i grädden försiktigt.

Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften.

Rör sedan ner saften i en tunn stråle i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten.

Låt moussen stelna i kyl 2–3 timmar beroende på storlek. Dekorera med en jordgubbe eller 2!

Tips: Det går även att göra moussen i en större springform eller en rund form täck med plastfolie. Det blir då en härlig moussetårta som gärna dekoreras med mörk chokladganaché och färska bär!