Ett mumsigt tips till midsommar! Även om vi inte samlas och träffas så många så tycker jag att man kan fira fint ändå! Jag skulle lätt ha gjort en tårta till mig själv, haha! Det här är ett av mina favorit recept på mousse, funkar alltid och blir super bra. Det är enkelt att använda helt vanlig koncentrerad saft som smaksättare och använd den saften du gillar bäst helt enkelt.

Ingredienser: (ca 4 bitar)

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl konc fläderblomsaft med citron
  • Topping:
    • 1 tårtbotten
    • Jordgubbar
    • Maränger & Mynta

Gör såhär:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.

Vispa grädden hårt.

Dela ägget (gula och vita försig) och rör ner gulan i grädden försiktigt.

Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften.

Rör sedan ner saften i en tunn stråle i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten.

Låt moussen stelna i kyl 2–3 timmar beroende på storlek. Dekorera med en jordgubbe eller 2!

Tips: Det går även att göra moussen i en större springform eller en rund form täck med plastfolie. Det blir då en härlig moussetårta som gärna dekoreras med mörk chokladganaché och färska bär!