Det är ett måste med flädersaft nu när fläderblommorna har varit så fina. De flesta har redan blommat över men jag fick tag på ett gäng stora vackra blommor som gjorde sig perfekta i flädersaft. Här kommer mitt enkla recept på flädersaft som alla kan lyckas med!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Skiva citronerna. Lägg i en stor bunke eller en stor kastrull. Skölj av flädern och lägg ner i kastrullen. Koka upp vattnet och häll det över flädern. Sätt på ett lock och ställ svalt i minst 24 timmar men få gärna stå i 48 timmar.

Sila av flädern och citronerna, använd en bakduk, tygnät eller silduk, – Annars funkar en vanlig sil också.

Rör i cirka 1 kg socker. Ta lite i taget och smaka av. Tillsätt lite mer socker om du tycker den blir för sur.

Koka upp på hög värme och låt koka i minst 5 minuter. Skumma av under hela kokningen. Ta av från plattan, låt svalna och häll upp på flaskor.

——-

Elderflower juice

20 pcs elderflowers
3 pieces of sliced ​​lemons
about 1 kg granulated sugar

DO:

Slice the lemons. Place in a large bowl or a large saucepan. Rinse the spring and put into the pot. Boil water and pour it over the flowers and lemons. Put on a lid and allow to cool for at least 24 hours but get happy to stand for 48 hours.

Strain the elder and the lemons, use a tea towel or scrim, – Or how an ordinary strainer too.

Stir in about 1 kg sugar. Add a little bit at a time. Add a little more sugar if you think it will be too acidic.

Bring to a boil over high heat and boil for at least 5 minutes. Frothing of the entire cook. Remove from the heat, let cool and pour into bottles.