Jag har gjort en enkel tårta täckt med smörkräm, fylld med jordgubbssylt och en tårtbotten smaksatt med vanilj. Jag smaksatte smörkrämen med vanilj och färgade med några droppar röd karamell-färg. Det går även att smaksätta med ca 1 msk kakao för chokladsmak, 1 msk starkt kaffe för mocca smak med mera! 

[Ingredienser]

Gör såhär, smörkräm:

  1. Rör smöret mjukt,
  2. Tillsätt socker & vaniljsocker
  3. Rör eller vispa några minuter tills sockret löst sig och du har en jämn fluffig kräm
  4. Smörkrämen är sen klar att användas!
  5. Tillsätt ev. smaksättning 
  6. Tillsätt ev. färgsättning

Lyckas med en tårta, Tips 1. Nagga lite i varje färdig botten för att sylten och vaniljkrämen (eller annan smaksättning) kan rinna ner lite i små hål, det kommer så bli mycket saftigare!

Lyckas med en tårta Tips 2. Grädda tårtbotten försiktigt, jag gräddade min botten i en liten form ca 15 cm. Grädda en stor botten i lägre temperatur och längre tid för att det ska bli saftigare. Jag gräddade mina mini bottnar i ca 20 min på ca 150 – 160 grader. En stor botten behöver då gräddas i ca 40 – 50 minuter.