Min mamma har precis fyllt år och nu i veckan har dom varit på besök så jag har gjort en tårta som vi har fikat på i några dagar nu, det finns en liite liiten bit kvar. Detta blev en tårta med det jag hade hemma, lite grädde, lite sylt och tårtbotten. Tårtan blev lite torr eftersom jag hade lite sylt och bara lite grädde kvar från förra tårtan jag gjorde. Jag hade även inte så mycket grädde att jag kunde täcka tårtan och inte heller någon marsipan så jag gjorde egen sockermassa som det nu kommer ett recept på. Jag hade inte så mycket florsocker hemma heller så locket blev inte så värst tjock och jag misslyckades än en gång få min tårta slät och fin.

[Ingredienser]

Häll florsockret i en skål, blanda i glykosen och börja rör i en köksmaskin.

Tillsätt någon droppe karamellfärg om den inte skall vara vit.

Häll försiktigt i lite i taget av äggvitan ifall det skulle bli förmycket men i såna fall är det bara att tillsätta ännu mer florsocker tills det blir en fast konsistens och massan har bildat en klump.

Sedan är det bara att kavla ut klumpen. Det är lättast att kavla ut detta på ett bakplåtspapper eller platsfolie. Kavla med florsocker på kaveln eller en plast kavel.