Här kommer mina senaste cupcakes med en ny typ av frosting, fluff! Det är riktigt fluffigt och lite mums mums över det hela! Den är super enkel, går snabbt och är svår att misslyckas med. Så för er som gillar sådant är detta något för er! 

Ingredienser

6 portioner
Vaniljmuffins: 
  • 50 g smält smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver

Marängfluff

  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 ° C och smält smöret i en skål. Det går jättebra att smälta smöret i mikrovågsugnen.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan ned de torra ingredienserna i de övriga under omrörning.
  4. Fyll muffinsformar, fyll ca 2 / 3 av formen.
  5. Grädda muffinsen i ca 10 – 15 minuter beroende på storlek.

 

  1. Medan muffinsen svalnar är det dags att göra Marängfluffet!
  2. Vispa äggvitorna till tjockt skum. Det skall gå att vända bunken upp och ned utan att marängen rinner ur.
  3. Tillsätt citronsaft, vaniljsocker och strösocker under vispning. Vispa till en glansig och jämn maräng.
  4. Fyll en spritspåse och spritsa toppar på dom avsvalnade muffinsen, servera!