En Super mumsig godis! Perfekt till jul och som godis till vilket tillfälle som helst egentligen, det är inte heller så svårt att göra som det kanske låter!

Gör såhär: 


5 dl strösocker
1½ dl vit sirap
1 1/4 dl vatten
½ krm salt
2 äggvitor
½ dl nötter, valfritt
Ljus choklad

Mät upp alla ingredienserna utom äggvita och nötter i en kastrull, gärna en kastrull med tjock botten. Använd en termometer och koka upp till 130 grader. Du skall inte röra i smeten, den ska koka själv, om du rör kan den bli lite brun. 

Vispa äggvitorna till hårt skum medan sockerlagen kokar.

När sockerlagen i kastrullen uppnått 130 grader, tag kastrullen från plattan och låt sockerlagen vila en minut. Koka sedan upp sockerlagen till 135 grader och häll den därefter i en liten stråle ner i äggvitorna under kraftig vispning.

Vispa tills sockerlagen svalnat något, vispa inte för länge. Rör sist ner nötterna, det går bra med vilka nötter som helst eller i mer eller mindre mängd. Det går även bra att göra utan nötter. 

Bred ut smeten på ett oljat bakplåtspapper och lägg plastfolié över, kavla ut smeten till den tjockleken som passar dig bäst.

Låt stelna och skär ut lagom längder eller bitar, pudra med florsocker för att undvika att dom klibbar ihop sig. 

Smält choklad och ringla över bitarna, eller doppa bitarna i chokladen. Mums!