Kikar in lite snabbt med ett recept på franska maränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt! Choklad i mängder tack! 🙂 

Gör såhär: (ca 2 plåtar med maränger – går bra att halvera receptet). 

7 st äggvitor
5 dl strösocker
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 125 ° C.

Blanda äggvita och strösocker i en bunke.

Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en termometer.

Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin (ca 10 minuter). Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

Smält chokladen och rör ned den i margängen (rör endast lite för att få ett fint mönster på marängerna). Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda dem i ugnen i ca 1 timme beroende på storlek, marängerna ska vara en aning sega i mitten.

Translated: French meringues with chocolate!

7 pcs egg whites
5 dl granulated sugar
100g dark chocolate

Do: (about 2 plates with meringues)

Preheat the oven to 125 ° C.

Mix the egg whites and granulated sugar in a bowl.

Lower the bowl into water and heat the meringue to 60-65 degrees during the constant whipping, check the temperature with a thermometer.

Remove the bowl from the water bath and whisk meringue with an electric mixer until it has cooled down (about 10 minutes). Do not stop whisk until it is finished, then there is a risk that the meringue collapses!

Melt the chocolate and stir it in (concerns only a little to get a nice pattern on meringues). Click the meringue using two spoons on a plate with baking paper.

Bake them in the oven for about 1 hour depending on the size, meringues should be slightly chewy in the middle.