En nyhet med spännande bakgrund! 

Tom of Finland Vodka har skapats som en hyllning till Touko Valio Laaksonen, en av vår tids viktigaste och mest uppskattade konstnärer och skaparen bakom det numera ikoniska varumärket Tom of Finland. Tom of Finland Vodka är en helt ekologiskt framställd vodka helt utan socker. Produkten produceras av ett av Finlands äldsta destilleri Kuopio i Finland. Smaken är kryddig av råg som balanseras upp av vetets mjukhet. Resultatet är en mild och len vodka, full av karaktär. Vodkan har skapats som en hyllning till Tom och för att fira glädje, mod och frihet. Flaskan, ett konstverk i sig, porträtterar ”Kake” – en av Tom of Finlands favoritkaraktärer som medverkar i flertalet av konstnärens serieteckningar. Intäkter från varje köpt flaska går till Tom of Finland Foundation som verkar för att främja tolerans gentemot homosexualitet samt bevarandet av erotisk konst.

Tom of Finland Vodka lanseras i limiterad upplaga i Systembolagets beställningssortiment december 2017. En flaska på 500ml kostar 299kr.  

TomOfFinland2 TomOfFinland1

Recept tips: 

Till den här vodkan passar det perfekt med citron, lime och ingefära, mina absoluta favoriter! Blanda i lite färskpressad citron, sodavatten och eventuellt lite sockerlag så har du en riktigt god drink! Eller riv lite ingefära, pressa citron och blanda med lite vodka, sodavatten och massa is. 

Hur blandar ni er favoritdrink?