Nu är det dags för kakor igen, har ni fått nog av alla mina kakor här i bloggen? haha här kommer i alla fall ännu ett gäng cashewnötskakor med flingsalt! Nötterna jag använder kommer självklart från Smiling cashew och är ekologiska och fair trade märkta, alla borde köpa dessa grymma nötter – dunder goda!

Cashewnötskakor!

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl cashewnötter
1/2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

Rör ihop smör och socker poröst.

Tillsätt havregryn, nötter och mjöl under omrörning.

Tillsätt sedan resterande ingredienserna och blanda väl.

Stjälp upp degen och rulla till en längd. Skär rullen i ca 15 – 20 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen under ca 10 – 12 minuter beroende på storlek. Låt svalna på galler.

Servera!

cookiecash1

 

Translated: Cashew paistries

100g butter
1 dl granulated sugar
1 dl oatmeal
1.5 dl flour
1 dl cashew nuts
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon sea salt

Preheat the oven to 175 ° C.

Stir together butter and sugar fluffy.

Add oats, nuts and flour while stirring.

Then add the remaining ingredients and mix well.

Turn out the dough and roll into a length. Cut the roll into about 15-20 pieces and place on a baking sheet with parchment paper.

Bake in oven for about 10 – 12 minutes depending on the size. Let cool on a rack.

Serve!