Favoriter i Repris! Mina favvo semlor från förra året. Ni anar inte hur gott det här var! Semmelwrap eller wrap semla, vad kallar ni det? Kanske friterad semla eller varför inte en typ av wienersemla! En riktig goding har jätte många namn. I år inträffar fettisdagen den 9 februari så det är inte så långt tid kvar. Är det fler än jag som ska ladda? 

Gör såhär: (2 st semmelwraps)

Tina upp smördegsplattorna och fäst ena änden till den andra med några droppar vatten. Den ska vara max 5 cm bred. Det går även att rulla hop degen som en rulle.

Fritera smördegs rullarna i några minuter på varje sida, till det blivit gyllenbruna och blivit fluffiga. Låt svalna ordentligt!

Blanda ihop mandelmassa och mjölk till en slät smet (förvara i kylen).

Vispa upp grädden tillsammans med vaniljpulvret och vaniljsockret, fyll en spritspåse.

När smördegsbakelserna har svalnat sticker du in en kniv igenom bakelsen så att det blir mer luft i mitten. Fyll sedan med mandelmassekrämen så att den rinner genom hela wrappen. Fyll sedan med grädde från båda sidorna så att det kommer in grädde så långt in som möjligt.

Om det låter krångligt att fylla från sidorna så går det bra att göra ett snitt över längden och fyll därifrån, precis som en baguett.

Pudra över lite florsocker och servera dunder goda semmelwraps!

Tips:

Recept på Vetedeg: (deg till vanlig semla) Vill du göra en semmelwrap med vetedeg gör du denna deg enligt receptet. Du kavlar ut degen till tunna cirklar och gräddar i några minuter på 175 grader. Det blir som bull-tortillas och de ska gå att ”wrappa” dem.

Recept på Smördeg: Vill du göra en egen smördeg? Det är perfekt att ha i frysen i platta portionsbitar. Det tinar snabbt och det är grymt att ha när man blir baksugen.

wrapsemla1

Translated: 2 pcs of Swedish Semmelwraps

2 puff pastry sheets
50 g almond paste
2 tablespoons milk
2 dl whipping cream
2 pinches Vanilla powder
2 tsp Vanilla Sugar

Thaw puff pastry plates and attach one end to the other with a few drops of water.

Deep-fry the pastry plate rollers in a few minutes on each side, for it is golden brown and become fluffy. Let cool thoroughly!

Mix together the almond and milk until smooth (refrigerate).

Whip up the cream with the vanilla powder and vanilla sugar, fill a piping bag.

When the puff pastry has cooled down, insert a knife through the pastry so that it becomes more air in the middle. Then fill with almond cream is massaged so that it runs through the whole wrap. Then fill with cream from both sides so that it comes in cream as far as possible.

Sprinkle a little icing sugar and serve smash good semmelwraps!