Här kommer också ett lite ”man tager vad man haver recept”. Det går bra att använda grädde, sylt, mousse och massa andra godsaker att ha som lager i denna tårta. Det går även bra att servera den utan marängen som topping. 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Florsockra en liten bunke, lägg ca 3 dl glass i botten.

Häll sedan över ca 2 dl kondenserad mjölk.

Kavla sedan ut kakdegen och lägg som en botten.

Låt stå i frysen över natten.

Vispa äggvitorna i vattenbad tills vitorna är 65 grader. Tag sedan av från värmen och vispa till en fluffig maräng. Marängen ska vara avsvalnad och det kan ta ca 10 minuter.

Tag ut glasskakan ur frysen och vält upp den på en tallrik. Bred på marängen och bränn den gyllenbrun med en gasbrännare. (Förvaras sedan i frysen)

Kakdegen: (Chokladsmak)

55 g smör
120 g ströscker
17 g kako
1 ägg
25 g hackad ljus choklad
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
120 g vetemjöl

Blanda ihop alla ingredienser till en deg.