En mumsig och lyxig fryst tiramisu. Smakar som både en cheesecake och en vanlig Tiramisu! Jag tycker absolut att ni ska testa detta recept, om ni gillar Tiramisu förstås!  Ursäkta den ihop tryckta ingredienslistan men alla mängder står även i receptet så det blir lättare att läsa. Hoppas det går bra!

[Ingredienser]

Kexbotten


Mixa kexen (50g) tillsammans med smöret (25g). Täck en form med plastfolie och tryck ut kexblandningen i botten.

Ställ i frysen.

 

Kaffesirap

Häll 2 msk kahlúa, 2 msk vatten och kaffet (2 msk) i en kastrull och låt sjuda i cirka 5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna.

Häll över en skvätt över kexbotten och ställ in i frysen igen.

 

Mjölkchokladganache

Värm 0,75 dl grädde i en kastrull, koka ej. Häll i 100g hackad choklad och rör om till det smält ihop till en slät smet. Låt svalna.

Häll över ca hälften av smeten över kexbotten och ställ in i frysen igen.

 

Mascarponefyllning

Vispa ihop ½ dl socker med 1 äggula. Vispa tills de börjar bli fluffigt.

Vispa ihop  1 dl grädde, 125g mascarpone  och 2 msk kalua i en egen skål. Vispa till det fluffar till sig.

Rör ner äggulesmeten i mascarponesmeten.

Häll över hälften av mascarpone krämen över kexbotten och chokladganachen, ställ in i frysen igen.

När fyllningen stelnar så lägg över några doppade mariekex (doppade i kaffesirapen).  Häll sedan över resten av chokladganachen. När detta stelnat i frysen så häll över resten av mascarpone krämen och låt stelna innan dekoration och servering.