Älskar ni choklad? Då är de här receptet ett måste för er, det är hur gott som helst, en härlig chokladkaka med flufftopping. Vill ni addera det lilla extra på kakan så kan ni strö över lite havssalt också, det blir super gott! Dags att baka! Den här kakan är perfekt att göra dagen innan den ska serveras då chokladgrädden gärna ska stå i kylen över natten. 

Ingredienser: (ca 8-10 portioner/bitar)

175 g smör

100 g mörk choklad (går bra med ljus också för en mildare smak)

2 1/5 dl strösocker

3 st ägg

1 dl vetemjöl

1 1/5 dl kakao

En nypa salt

En nypa vaniljpulver

 

Flupp topping: 

Värm upp 1,5 dl grädde i en kastrull utan att det börjar koka.

Blanda ner 75 g choklad (center, plopp, eller annat gott). 

Blanda tills allt smält ihop till en slät smet.

Häll över i en skål och ställ i kylen, förvara i kylen i minst 6 timmar.

Vispa upp till en grädde med hjälp av en elvisp och toppa kakan med!

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°c.

Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme, låt svalna. 

Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker till en fluffig smet.

Vänt ner mjöl, kakao och salt i äggsmeten.

Häll sedan över den smälta chokladen/smöret och rör ihop till en slät smet.

Täck en form med bakplåtsppaper och häll över smeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Tag ut och låt svalna ordentligt, förvara gärna i kylen. 

Toppa med fluffet!


Ät och njut!