Nu är julbaket i full gång och det är inte många dagar kvar till jul, är ni också ute i sista minuten med julbaket som jag? Jag kommer lägga upp massa härliga recept nu så det är bara att hålla utkik om ni vill ha den sista inspirationen nu innan jul!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Blanda mjölk, socker och kakao i en kastrull. Rör så att det blir väl blandat.

Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Rör då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten.

Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula.

Tag kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20×20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.