Jag var tvungen att testa att göra fyllda fikon här om kvällen, en ganska rolig ide. Mögelost, salt, peppar, honung och olja fylls i fikonen. Jag kan ju inte påstå att det blev någon mega smak på dom faktiskt, en riktigt roligt tilltugg tillsammans med förrätten. Var inte rädda att krydda ordentligt och ha mycket och stark ost till! Bilden är tagen innan dom åker in i ugnen, efteråt ser dom ganska likadana ut, bara en aning plattare, snitta inte fikonen för långt ner!
[Ingredienser]
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Olja en ungsform.
Snitta fikonen, smula ner ost i öppningen på fikonen dom blev av snitten.
Ringla över lite honung, salt och peppar.
Täck fikonen och formen med folie, låt stå i ugnen i ca 5 – 7 minuter.
Servera!
Jag har inte testat att laga fikon på detta sätt, men det ser gott ut!
Snygga är de i alla fall!
Underbart gott ser det ut och fin bild. Vi är lite lika du och jag… bara för någon dag sedan hade jag uppe något liknande på min blogg… ja inte fikon men tips på att man kunde byta ut persikor mot just färska fikon 😉
Så gott så! Vi brukar ringla över creme balsamico också, passar fin till de söta fikonen.