Lite vaniljglass är ju alltid härlig att ha hemma i frysen. Jag har testat en polkasås som min sambo köpte på Ica, super gott, kan absolut rekommenderas till vanlig vaniljglass! 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Vispa äggulor och socker i en värmetålig glasskål tills blandningen är pösig.

Koka upp grädden i en liten kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och Rör ner skal och frön i grädden.

Häll den avsvalnade grädden över äggen och blanda väl.

Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten.

Rör långsamt och oavbrutet med en träsked tills krämen är  85oC och har tjocknat. Det tar ca 10 minuter. (Vattnet får inte koka, bara sjuda)

Tag upp vaniljstången. Tag från värmen och ställ skålen över super kallt vatten tills blandningen kallnat.

Frys glassen i glassmaskin eller i frys i ca 5 timmar.

Servera!