Enkla och goda Lussebullar!

Gör Såhär:

[Ingredienser]

Smält smöret, häll i mjölken och låt det hela bli 37°. Tillsätt saffran.

Smula ner jästen i en bunke. Strö över socker, Häll den varma saffransmjölken över den lösta jästen i bunken, rör ner ägget och rör om igen. Tillsätt det mesta av mjölet.

Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Blanda russin i degen om så önskas, Arbeta degen kraftigt med en trägaffel eller liknande. Låt degen jäsa övertäckt i sin bunke i 1-1.5 timme.

Värm ugnen till 260°. Täck två plåtar med bakplåtspapper.

Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.

Dela degen i 2 bitar och skär sedan varje sådan bit i 4 delar. Dela en fjärdedel i taget i ytterligare 4 bitar. Rulla ut varje liten degbit till förslagsvis en S-form. Lägg lussebullarna ganska tätt på två plåtar. Garnera med russin som trycks ner ordentligt.

Jäs lussebullarna i ca 20 – 30 minuter.

Pensla lussebullarna noga med lättvispat ägg.

Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Svalna och servera!

lussekatt22 lussekatt11

Translated: Swedish lussebullar!

100g butter
2.5 dl milk
1g saffron ( 2pts )
25g yeast
1/2 dl sugar,  1 pcs egg
about 8 cups flour
raisins
1 egg ( to brush )
Melt the butter, add the milk and let it all be 37 ° then Add the saffron.

Crumble the yeast into a bowl . Sprinkle with sugar, pour the hot saffron-milk over the dissolved yeast into the bowl , stir in the egg and stir again . Add most of the flour .

Save about 1 cup of the flour to utbakningen . Mix the raisins in the dough , if desired , the dough vigorously with a wooden fork or the like. Let the dough rise covered in his bowl in 1-1.5 hours .

Preheat oven to 260 ° . Cover two baking sheets with parchment paper.

Tip the dough out onto a floured surface and knead lightly .

Divide the dough into 2 pieces and then cut each such piece in four parts . Share a quarter at a time in 4 additional bits. Roll out each piece of dough into small suggestion, an S-shape. Add saffron buns pretty tight on two plates. Garnish with raisins pressed firmly.

Prover saffron buns for about 20-30 minutes.

Brush saffron buns sure easy beaten egg .

Bake in center of oven for about 8 minutes . Cool and serve!