Hemgjord Gnocci! Det känns lite modernt med gnocci just nu, många gör det själva så varför skulle inte jag klara av det? Mina gnoccisar blev ganska snygga innan jag kokade dom, sen har jag ingen aning om vad som hände. Smaken var super bra men jag tyckte dom blev lite kladdiga, ska dom vara det? Någon där ute som är gnocci expert? Detta recept är absolut ett recept att testa för den som vill göra egna gnoccis! 

Gör såhär:

Blanda potatisarna med mjöl, äggula och salt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord.

Dela degen i fyra bitar. Rulla varje del till en fingertjock rulle, dela bitarna till ca 2–3 centimeter långa.

Sjud gnoccisen i kokhett saltat vatten (2 liter vatten & 1 tsk salt) tills de flyter upp, 2–3 minuter, och ta upp dem med en hålslev.

Servera med tomatsås, sallad eller andra godsaker!

[Ingredienser]

Translated: HomeMade Gnocci! 

500 g boiled potatoes (cold)

1.5 dl flour

1 st yolk

1 teaspoon salt

2 liters

1 teaspoon salt

Proceed as follows:
Mix the potatoes with the flour, egg yolk and salt to a smooth dough. Put the dough on a floured surface.

Divide the dough into four pieces. Roll each portion into a finger thick roll. Cut each roll into 2 to 3 centimeters. Use a knife.

Simmer the pasta rolls in boiling salted water until they float, 2-3 minutes, and remove them with a slotted spoon.

Serve with tomato sauce, salad and other goodies!