Här kommer tre härliga tips på drycker igen. Varje dryck har sitt speciella tillfälle och sin egna smak. Både alkoholhaltiga och såklart alkoholfria alternativ vilket jag tycker alltid ska finnas som en valmöjlighet. Titta och njut! 

När det ska firas (alkoholfritt)! Freixenet är världens största producent av mousserande vin och producerar varje år 130 miljoner flaskor Cava, varav ca 1 miljon exporteras till Sverige. Freixenet har idag tre olika produkter i sitt sortiment på Systembolaget: Freixenet Cordon Negro – en torr cava , Freixenet Cordon Nevada – en halvtorr cava och Freixenet Legero – ett helt nytt halvtorrt alkoholfritt vin.

Utseende: Ljusgul färg Doft: Fruktig, lätt jordig doft med inslag av gult äpple, mandel och citrus Smak: Torrt mousserande vitt vin. Medelfylligt och elegant. Frisk smak med fräscha toner av gröna äpplen och citrus. Lång balanserad och mjuk eftersmak med friska toner Passar till: Som apéritif eller till lättare rätter såsom fisk, skaldjur eller tapas.

Produkten finns i 750 ml och kostar 79 kr samt i piccoloflaska på 200 ml för 29 kr

——————–

En het sommardag! Vikingfjord Mojito Box (artnr 70407), färdigblandad mojito av endast naturliga ingredienser.
Allt du behöver göra är att fylla ett glas med is och sedan dricka. Perfekt till heta sommardagar och en extra lyxig semester eller helg. Produkten är ett roligt norskt påhitt och jag hoppas att det kommer lansera fler roliga drinkar i det här formatet!

Produkten kostar 199:- på Systembolaget.

——————————

Till midsommar och fest med polarna! I samband med att Gammel Dansk firar 50år på marknaden lanserar man nu en ny produkt – Gammel Dansk Shot. Gammel Dansk Shot är framtagen med utgångspunkt i samma 29 originalingredienser som Gammel Dansk Bitter men i Shot har man valt att justera blandningen genom att tona ned det bittra och lyfta fram lakritsen samt tillsatt lite extra hetta i form av chili. Produkten är framtagen för tillfällen när det skall festas, firas och skålas och smaken är stor och generös utan att vara överväldigande. Gammel Dansk Shot är en ren naturprodukt som är tillverkad helt utan tillsatser.

Produkten kostar 259:- på Systembolaget.