Här kommer ett ljuvligt recept på gräddtårta med jordgubbar och självklart med en super god färskostkräm inuti. Så gott, ni kommer inte att ångra er när ni väl har testat den här godingen en gång, blir perfekt till sommarfesten! I samarbete med Cylinda.se har vi gjort denna smarriga tårta, Mums! 

 

Ingredienser: (8-10 portioner/bitar)

Tårtbotten:

4 st ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 tsk bakpulver

 

Färskost fyllning: 

4 dl vispgrädde

200 g naturell färskost

1 tsk vaniljsocker

5 st stora jordgubbar

1/2 dl jordgubbssylt att bre ut på bottnarna 

 

Topping: 

2 1/2 dl vispgrädde

ca 400 g Jordgubbar

Mynta

 

Gör så här: 

Tårtbotten: 

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj och bröa en springform (cirka 24 cm). 

Blanda ihop potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.

Vispa ihop ägg och socker poröst i en annan skål.

Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten.

Häll över smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i cirka 25-30 minuter.

Låt svalna!

 

Färskost fyllning: 

Vispa ihop grädde, färskost och vaniljsocker till en kräm. Hacka 5 stora jordgubbar i små bitar och rör ner i färskostkrämen.

 

Topping: 

Dela tårtbotten i tre delar.

Lägg en del av tårtbotten på en tallrik och bred över en klick sylt (ca 1/4 dl), bred sedan över färkostkräm.

Gör detsamma med nästa lager.

Lägg över den sista tårtbotten och täck tårtan med färskostkräm som blev över och vispad grädde.

Toppa med jordgubbar och mynta.