Nu när det är sommar tänkte jag att vi skulle köra veckans glass! Det har blivit riktigt populärt med hemmagjort glass med massa härliga recept och ett gäng glassmaskiner som finns i nästan alla affärer. Själv har jag ingen glassmaskin så alla mina recept är gjorda med visp och med hjälp av frysen.
Gör såhär:
Vispa grädden hårt.
Vispa ihop äggula och florsocker hårt.
Blanda i hallonsylten i äggulesmeten och vänd sedan ner äggulesmeten i den vispade grädden.
Rör om och blanda allt väl och häll sedan i en plastbunke med lock och frys i ca 2 – 5 timmar.
Lätt som en plätt och super gott och funkar perfekt utan glassmaskin!
Följ LittleDessert via Facebook för att hålla koll på rabatter i webbshopen och andra spännande nyheter – http://www.facebook.com/LittleDessert
Åh så gott! Jag älskar hemmagjord glass 🙂
Hurra äntligen någon som inte använder sig av glassmaskin. Jag har ingen och har inga planer på att köpa en heller för jag tycker det borde gå och få glassen lika bra ändå =) Detta är första året jag intresserar mig för hemmagjort, igår gjorde jag rabarberglass och den var såååå god, idag satt jag precis och funderade på blåbärsglass när jag såg ditt inlägg på fb . . . tänker mig att det går lika bra att använda ditt grundrecept men mosa en del blåbär och slänga i =)
Tycker det är kanon att du kör veckans glass =)
Jättekul att höra! Jag har inte heller tänkt mig köpa en glassmaskin egentligen men vem vet.. Jag tycker att detta recept blir precis lika bra som glass i glassmaskin! (:
Gott! Det blev fin färg av hallonsylten!
Vilka söta små bägare till glassen:) Lyx!
Trevlig helg:)
Hoppas få smakprov?????
Klart du får!
Blev riktigt sugen på att göra ett försök med glass efter jag läst detta.
Sagt och gjort.. men istället för hallonsylt så tog jag blåbärssylt..
Uuuunderbart gott blev det 🙂
Imorgon ska dottern få smaka.. å det ska serveras likadant som på din bild.. i dom där ursöta bägarna 🙂
Va roligt! Det är ju ett riktigt bra recept, super enkelt och super gott! Hoppas hon gillar det!
Det där ser smaskens ut!