Ja nu är det på tiden att jag piffar upp bloggen med några nya recept! En mumsig och snygg paj. Det går lika bra att använda andra bär, jordgubbar, blåbär eller vilka som nu är godast! 

Ingredienser:

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
4 dl hallon
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk färskpressad citron

Gör såhär: (4 portioner)

Sätt ugnen på 200° C

Blanda ihop smör, mjöl och socker till en deg

Tryck ut lite av degen i 4 st små former eller en större form

Toppa med hallonen

Strö över resten av degen i smulor

Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 minuter, eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.

Låt svalna och gör marängen. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, tillsätt lite socker i taget samt citronsaften. Vispa tills marängen är fast och går bra att spritsa. Spritsa ut marängen på pajen och bränn av med en gasbrännare.

———————————————————————————————

In English: 

Raspberry pie with meringue fluff 

125g butter
3 dl flour
1 dl granulated sugar
4 dl raspberries
2 egg whites
1 dl granulated sugar
1 teaspoon fresh lemon juice

Proceed as follows: (4 servings)

Preheat oven to 200 ° C

Mix together butter, flour and sugar to make a dough

Print out a bit of dough into 4 small shapes or a larger form

Top with raspberries

Sprinkle with remaining dough into crumbs

Place in the oven and bake for about 20 minutes, or until the pie with a golden brown color

Cool and make the meringue. Whisk the egg whites until firm foam, add a little sugar at a time, and lemon juice. Beat until the meringue is firm and goes well to pipe it. Pipe the meringue on pie and burnt with a gas burner.