Här kommer en sen Halloween tårta. Eller ja, Halloween inspirerad tårta kan vi kanske kalla den. Jag gjorde den nu under helgen så det är därför den kom upp lite sent här i bloggen, lite inspo tills nästa år kanske? 

Innehåll: Marängbotten, Dulce de leche, banan och grädde. Toppad med choklad och pumpor gjorda i sugarpaste.

Marängbotten: 

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa 2 äggvitor tills dem börjar skumma.

Tillsätt 1 ½ dl socker, lite i taget.

Vispa till det blivit en fast massa som kan vändas upp och ner utan att rinna ut.

Stryk ut marängen på en plåt med bakplåtspapper i en rund form.

Grädda i ugnen i ca 1 timme.

Låt svalna och bygg upp en tårta!

—-

Here’s a late Halloween cake. Or – Halloween inspired cake, we might call it. I did it now over the weekend so that’s why it came up a little late in the blog, a little bit of inspo until next year maybe?

Contents: meringue, Dulce de leche, banana and cream. Topped with chocolate and pumpkins made ​​from sugar paste.

Meringue:
Preheat the oven to 150 degrees.

Beat 2 egg whites until they begin to foam.

Add 1 ½ dl sugar, a little at a time.

Whisk until it has become a solid mass that can be turned upside down without running out.

Spread the meringue on a baking sheet with parchment paper into a round shape.

Bake in the oven for about  1  1/2 hour.

Let cool and build a cake!