Super underbara macarons med mumsigt chokladig hasselnötskräm som fyllning. Detta kan jag absolut rekommendera!
Ingredienser:
62 g mandelmjöl
62 g florsocker
22 g + 90 g äggvita
15 g vatten
250 g strösocker
Gör såhär:
Blanda samman mandelmjöl och florsocker.
Lägg blandningen i en kastrull tillsammans med 22 g äggvita och vattnet, låt koka till 120 grader.
Vispa 90 g äggvita och strösockret till en fast maräng.
Tillsätt den kokta massan i marängen och vispa till 50 grader.
Fyll massan i en spritspåse och spritsa rundlar lite större än 5 kronor på ett bakplåtspapper.
Hacka några hasselnötter och strö över dom vilande makronerna.
Låt vila i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 140 grader och grädda kakorna i ca 12 minuter.
Fyll makronerna med hasselnötskräm och sätt ihop dom 2 och 2.
Servera!
Oooo jösses så smarrigt!
Så gott, vi är lika du och jag… gjorde dessa för ett tag sedan också mums!
Oj vad goda de verkar. Var i Paris i våras och föll pladask för dessa små godingar, måste ta mig i kragen och testgöra hemma. Kör du utan formar? mvh
Lottzy
men du och dina underbara macarons alltså, alltid lika snygga! Och vad gott med hasselnötskräm i <3