Här kommer ännu ett farligt hemgjort godis som är perfekta att ha i kylen, man går och nallar av dom tills dom är slut! Det går inte att sluta! Jordnötssmör, mjölkchoklad.. havre.. massa socker, Mmmm super gott! Ni måste testa, receptet är på ca 30 bitar och de går lika bra att dubbla receptet – långpannegodis! 

Ingredienser:

  • 225 g smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 7 1/2 dl havregryn
  • 175 g mjölkchoklad
  • 1 1/2 dl jordnötssmör
Gör såhär: (Klicka i steg för steg så du inte tappar bort dig)
  Klä en fyrkantig form, 20X20 cm, med bakplåtspapper och lägg åt sidan. Smält smör och muscovadosocker i en kastrull, rör om tills allt löst sig. Tag av från värmen. 
  Rör i vanilj och tillsätt havregryn.

  Småkoka över låg värme ca 3 till 4 minuter, eller tills ingredienserna är mjuka . Rör om hela tiden.

  Häll hälften av havreblandningen i formen. Jämna till ytan, tryck ner massan lätt med baksidan av en matsked.

 Smält jordnötssmör och choklad i en liten skål i mikro ca 30 sekunder åt gången och rör om emellan tills den är jämn.

  Häll chokladblandningen över botten i formen men spara ca 1/2 dl att ringla över sen.  Bred chokladen över i en jämn lager.

  Häll den resterande havreblandningen över chokladsiktet, tryck in försiktigt och ringla chokladblandningen över.

  Kyl 2 till 3 timmar eller över natten.

  Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär kakan i rutor.