Give away pyssel, kanske något att ge bort i påsk-present kanske? Passar perfekt till det lilla påskägget som det stora. Det går lika bra att byta ut smaksättningarna till dina favoriter. 

Gör såhär: – 3 st mini chokladkakor 

5 g frystorkad havtorn

100 g mörk choklad

Stänk i lite chokladfärg i botten av chokladformen, (jag använde guld så att det bara skimrar lite i förhållande till havtornen). 

Hacka den frystorkade havtornen och lägg i botten av chokladformen.

Smält chokladen i ett vattenbad eller mikron försiktigt.

Häll över den smälta chokladen i formen och skaka formen så att chokladen fördelar sig jämt.

Låt stelna och knacka ut. Servera eller ge bort i fina förpackningar! 

Tips på smaksättningar: 

Det är perfekt med de alla sorters kryddningar så som kanel, kardemumma, lakritspulver eller kanske chili? Även torkade frukter och bär. Jag vet att de är super gott med frystorkade blåbär tillsammans med choklad också. Även nötter och kokos är toppen!

Produkter: 

– Chokladfärg finns att köpa Här!

– Bakers twine tråd finns att köpa Här!

– Och Chokladformar finner du Här!

Translated: Chocolate bars with sea buckethorns !

5 g of freeze dried sea buckethorns
100g dark chocolate

Splash in a little chocolate color in the bottom of the chocolate mold (I used gold so it just shimmers slightly from buckthorn).

Chop the freeze-dried buckthorn and place in the bottom of the chocolate mold.

Melt the chocolate in a water bath or microwave gently.

Pour over the melted chocolate into the mold and shake the pan so that the chocolate is distributed evenly.

Allow to solidify and tap out. Serve or give away in nice packaging!

Flavor tips: 

It’s perfect with all kinds of seasonings as cinnamon, cardamom, licorice powder, or maybe chili? Also dried fruits and berries. I know they are super good with freeze-dried blueberries with chocolate too. Also nuts and coconut are yummy!