Här kommer det härligaste grunden för en riktigt god lemoncurd paj! Lemoncurd håller bra i kylskåp en längre tid och varför inte ta en liten klick på morgonkvisten till fil eller yoghurt?

Ingredienser:

  • Rivet citronskal från 1 citron
  • 2 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g smör

Gör såhär:

Tvätta citronerna noga. Riv skalet från en citron och pressa ut juicen i en skål.

Vispa upp äggulor, ägg och socker i en skål.

Ställ skålen i vattenbad och tillsätt citronskal och citronjuicen.

Rör tills krämen tjocknat vilket tar ca 15 – 20 minuter.

Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.

Förvara din curd i kylskåp.

Tips: Byt ut en halv citron mot lime, blir en riktigt härlig smak! Det går även bra att riva citronskalet från både citronerna om man gillar det, tyvärr kan citronskal blir lite beskt ibland.

Baka lugnt!