Här kommer ett dunder recept på hemgjord Nutella! Hejj å håå kan det bli bättre? Hittade detta underbara recept hos Matgeek.se som jag var tvungen att testa. Tänk på att ha en grym mixer och kanske inte kämpa på med en stavmixer som jag gjorde till att börja med.  

Nutella
Tid: 30 minuter

  • 400 g hasselnötter
  • 250 g mjölkchoklad
  • 0.5 dl honung
  • 1 nypa salt
———————————————
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält chokladen på ett vattenbad och ställ åt sidan så den svalnar.
  3. Häll nötterna i en form och ställ in i ugnen. Rör om lite då och då så de rostas jämnt. Det är bra om de inte ligger på varandra utan att det bara är ett lager.
  4. Efter 15-20 minuter börjar de få färg, det luktar rostade nötter och skalen börjar lossna.
  5. Ta ut nötterna och låt svalna några minuter.
  6. Lägg dem därefter i en kökshandduk (kanske inte alla på en gång) och gnugga dem ordentligt mot varandra. Öppna upp handduken och se hur fantastiskt enkelt det är att få bort skalen. Om det är lite skal kvar är det inte hela världen.
  7. Häll ner nötterna i matberedaren och kör igång den. Först blir de finhackade och sen tror man att det inte händer så mycket mer. Men efter ett par minuter börjar de släppa ifrån sig oljan och då förvandlas allt till en lös nötmassa.
  8. Skrapa ner det som sitter på kanterna med en slickepott och kör lite till.
  9. Häll i den smälta chokladen och honungen.
  10. Kör 20-30 sekunder så allt blandas. Smaka av.
  11. Ha i en nypa salt, rör om och sen är det klart.
  12. Häll upp i en burk och förvara i rumstemperatur upp till en månad.
Translated: Home made Nutella, a recipe from Matgeek.se 
400 g hazelnuts
250g milk chocolate
0.5 dl honey
1 pinch of salt

—————————————
Preheat the oven to 200 degrees ° C.
Melt the chocolate in a water bath and set aside to cool.
Pour the nuts in a form and place in the oven. Stir every now and then so they are roasted evenly.
After 15-20 minutes, they begin to brown, it smells of roasted nuts and shells begin to loosen.
Take out the nuts and let cool a few minutes.
Add them accordingly in a kitchen towel (not all at once) and rub them firmly against each other. Open up the towel and see how wonderfully easy it is to remove the shells. If it’s a little shell remains, it is not the whole world.
Pour the nuts in the food processor and run it. First, they are finely chopped and then believed that it does not happen so much more. But after a few minutes they start throwing some oil and then turn everything into a loose nut paste.
Scrape down on the edges with a spatula and run some more.
Pour in the melted chocolate and honey.
Run 20-30 seconds so everything is mixed. Season to taste.
Have a pinch of salt, stir and voila.
Pour into a jar and store at room temperature up to a month.