[Ingredienser]

Potatis
Salt + Peppar
Rapsolja

Vi brukar faktiskt nästan alltid ha potatis hemma, även salt, peppar och olja! Ja det är allt som behövs för att göra goda hemmagjorda chips! Jag skulle däremot ha låtit som torka ännu mer, både i ugn och rumstemperatur eftersom vissa chips blev lite sega, men såå goda!

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader, skiva potatis tunt med osthyvel.

Lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen. Ta ut chipsen ur ugnen när det gått 20 minuter.

Pensla på rapsolja över var och ett av chipsbitarna och salta + krydda chipsen med valfri krydda. Jag kryddade med salt och peppar, mums! 

Stoppa sedan in chipsen i ugnen i ca 10 min till. Tag ut dom efter 10 min och rulla in dom i
hushålls papper så att dom inte blir så oljiga. Låt dom torka i rumstemperatur ett tag till om dom fortfarande är lite sega, om dom är väldigt sega kan du stoppa in dom i ugnen på eftervärme tills som är torra.

Servera och njut!