Det här är första gången jag testat att göra Langos, har ni gjort egna någon gång? Det är den populära festivalmaten och perfekt till buffé och förrätt. Toppa med vad du vill! Jag har ätit Langos på pinchos som va goda men hemgjorda slog även dom! 


Ingredienser
: (ca 6-8 portioner)

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 100 g potatis (ca 2st medelstora)
  • 7 dl vetemjöl (spara 1 dl till utbak)
  • 1 tsk salt
  • olja till friteringen
  • Topping:
  • Gräddfil
  • Räkor
  • Rödlök
  • Gräslök

Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri produkt (majonnäs är gott till). 

Gör så här:

Rör ut jästen i vattnet.
Finriv den kokta potatisen. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd i vattnet och arbeta till en slät deg. Jäs i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter till.
Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. Fritera Ca 3 minuter per sida.
Låt svalna på galler.

Njut av dessa godingar!