Det var flera år sen jag gjorde egen pepparkaksdeg, gjorde det i skolan för jätte länge sen så jag kände att det var dags att göra en egen deg i år! Och jag måste säga att den blev helt okej, jag använde inte ingefära men de kan man självklart ha i det med!
[Ingredienser]
Gör såhär:
Rör socker, sirap och smör.
Blanda i dem övriga ingredienserna. Blanda i lite mjöl i taget.
Låt stå i kyl över natten.
Kavla ut och tryck ut papparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Gräddas i ugnen på 225 grader i ca 2 – 3 minuter beroende på tjocklek. Håll noga kolla på kakorna så dom inte bränns.
Sen är det bara att mummsa i sig dom!
Hemmagjord pepparkaksdeg är absolut bäst, så gott! Gjorde själv för ett tag sedan och bakade med barnen.
Hej!
Jag har en tävling i samarbete med OBH Nordica som jag tror att du skulle gilla!
Kom gärna förbi och var med och tävla =)
Kram
/Nellie
http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html