Den bästa jordgubbssylten är såklart den hemgjorda! Det blir en super god smak och jättefin färg. Finns det någon godare sylt? Nej jag tror faktiskt inte det. 

Jordgubbssylt

[Ingredienser]

Gör såhär:

Skölj jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med syltsockret och citronsyran.

Koka upp och låt sjuda under ca 10 – 15 minuter.

Mixa för att få jordgubbarna mer fördelade i sylten eller häll upp som den är.

Häll upp i burkar, låt svalna och förvara dem sedan i kylen.

 

jordissylt12 jordissylt1

Translated: Strawberry jam! 

3 liters of strawberries
8 dl of jam sugar
10 – 20 g of citric acid

Rinse the strawberries and divide them into smaller pieces. Place the strawberries in a saucepan with the jam sugar and citric acid.

Bring to the boil and simmer for about 10-15 minutes.

Mix to get the strawberries more distributed in the jam or pour as it is.

Pour into jars, let cool and store them in the fridge.