Självklart kan man göra hemgjort strössel, enkelt och gott! Fördelen är att man kan smaksätta strösslet med vad man vill eller bara ha det naturellt. Det behövs inga tokiga e-nummer eller annat om man inte vill, endast florsocker, äggvita och vatten!

Ingredienser:

5 dl florsocker
2 tsk äggvita
1 msk varmt vatten
En nypa salt
Smaksättning
Färg

Gör såhär:

Vispa upp äggvita och vatten i en bunke, det ska bli riktigt bubbligt.

Vispa i florsockret, lite i taget.

Vispa ordentligt tills det blivit en slät massa (den ska vara ”spritsbar”). 

Blanda i eventuell smaksättning och färg. Om massan är för hård tillsätter du mer vatten, är massan för lös tillsätter du mer florsocker. 

Fyll en spritspåse med den spritsbara massan, klipp ett mini hål i botten och spritsa ut smala längder på ett bakplåtspapper (det går åt ca 2 – 3 baklåtspapper till detta recept).

Låt stå och stelna i rumstemperatur under minst 24 timmar beroende på tjockleken av längderna.

Dela längderna i små ”stösselbitar’’ och servera!

———-

Home Made sprinkles!

5 dl powdered sugar
2 teaspoons egg white
1 tablespoon hot water
A pinch of salt
Seasonings
colors

Do:

Whisk the egg white and water in a bowl, it’ll be really sparkly.

Beat in the icing sugar, a little at a time.

Whisk well until it become a smooth paste (it should be ”pipeable”).

Mix in any flavor and color. If the mass is too stiff add more water, the mass is too loose, add more powdered sugar.

Fill a piping bag with the spirits only mass, cut a mini hole in the bottom and pipe narrow lengths on a baking sheet (it takes about 2 – 3 baklåtspapper to this recipe).

Allow to settle and solidify at room temperature for at least 24 hours depending on the thickness of the lengths.

Share lengths in small ”sprinkle pieces’ and serve!