Ett roligt tips till er som bakar mycket med vaniljextrakt eller vaniljpulver, hur kul är det inte att göra själv? Detta är även en perfekt ge-bort present till alla som älskar att hålla till i köket. 

Gör såhär:

Du behöver ca 1 – 2 dl vodka och 1 st vaniljstång.

Dela en vanilstång på mitten, skär ett snitt i stången så att toppen fortfarande sitter fast. Lägg stången i en liten flaska eller burk. Häll över ca 1 – 2 dl vodka beroende på storlek. Skruva åt korken och skaka flaskan ordentligt, låt stå. Skaka lite då och då, vätskan kommer bli mörkare med tiden när den börjat ta smak. Vänta i ca 2 veckor innan användning för bästa smaken, sen är det bara att fylla på med stänger och vodka, håller hur länge som helst!

 

 

In english: Hommade vanilla extract

A fun tip for you who bake a lot with vanilla extract or vanilla powder, how fun is it to do yourself? This is also a perfect give-away gift for anyone who loves to keep in the kitchen.

You need about 1-2 cups of vodka and 1 vanilla pod.

Split a vanilla bean in half, cut a slit in the bar so that the top is still attached. Leave the rod in a small vial or jar. Pour about 1-2 cups of vodka depending on size. Tighten the cap and shake the bottle thoroughly and leave. Shake from time to time, the liquid will become darker over time as it started to taste. Wait about 2 weeks before use for best flavor, then it’s just to fill up with sticks and vodka, hold on forever!