Det är nog enklare att göra egen pasta än vad många tror. Valmöjligheterna när man gör egen pasta är ju absolut att baka utan tillsatser eller bara använda ekologiska produkter. Det är därför jag gillar att göra sådant själv. Sen har vi det roligaste, man kan färga pastan i vilken färg man vill, hihi

Pastadeg: 

Ingredienser:

2 dl durumvetemjöl

1 st ägg

1 krm salt

2 msk valfri olja

Gör såhär:

Rör ihop till en deg. Låt degen vila i ca 30 minuter.

Vad gör jag nu med degen då?

1. Ravioli – Dela degen i två delar och kavla ut lika stora delar. Klicka ut fyllning på den ena med jämna mellanrum, pensla med vatten och lägg över andra delen, tryck fast och skär ut bitar med fyllning i.

2. Spagetti – Kavla ut degen tunt och skär sedan långa strimmor med pastan, koka och ät eller torka och spara!

3. Använd roliga pepparkaksformar för att stansa ut lite roligare pasta. Ny Give Away grej kanske?

Du kan låta pastan torka och den håller i flera månader!

……….

Translated, A pasta dough:

Ingredients:

2 dl wheat flour

1 egg

1 pinch of salt

2 tablespoons optional oil

Proceed as follows:

Stir together all ingredients into a dough. Let the dough rest for about 30 minutes.

What to do with the dough, then?

1. Ravioli – Divide the dough in half and roll out equal parts. Click the filling on one regularly, brush with water and add the second part, press in and cut out the pieces with filling in.

2. Spaghetti – Roll out the dough thinly and then cut long streaks with pasta, cook and eat or drought and save!

3. Use fun cookie cutters to punch out a bit like paste. New Giveaway thing maybe?

You can let the paste dry and it keeps for several months!