Har ni testat att göra frittata någon gång? Super enkelt och gott! Det känns som att det är lite modernt med frittata nu? Jag ser det i nästan var och varannan tidning! Det roliga är att man kan kombinera precis hur man vill! Det är lite som en omelett / paj utan botten med massa godsaker i! Men här kommer Henriks super goda kombination! 

[Ingredienser]

Gör såhär: (2 – 3 portioner)

Sätt ugnen på 225° c. Vispa upp äggen i en skål och krydda med salt och peppar.

Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs sparris, paprika och lök i ca 5 minuter eller tills det börjar mjukna.

Häll över de varma ingredienserna i en ugnsfast form och häll över äggen.

Grädda i ugnen i ca 8 minuter eller tills äggsmeten känns fast.

Ta ut formen och strö över smulad fetaost och en näve med grovhackad persilja och gräslök.

Grädda i ugnen på över värme i ca 3 minuter eller tills osten har smält en aning.

Det går bra att äta den som den är eller servera med en liten köttbit.

Servera!

– Ugnsformen kommer från Ipinium och finns att köpa Här.  –