I samarbete med Zeta och Smakbox har jag fått den äran att testa Zetas nya äggpasta i olika former + några gamla godingar som den här smarriga spagettin. Fler recept på Zetas smarriga pasta kommer inom kort så håll utkik här i bloggen och på Instagram (@littledessert).  

Ingredienser: (4 portioner)

400 g av Zetas spagetti, kokas enligt avisering på förpackning

400 g vannameiräkor (msc fiskade)

3 finhackade vitlöksklyftor

1 st finhackad chili (mer eller mindre beroende på hettan)

4 dl grädde

1/2 dl vitt vin

1 buljongtärning (kycklingbuljong)

2 msk olivolja

En näve blad persilja

Gör så här:

Skala och rensa räkorna.

Koka pastan och ställ åt sidan.

Hetta upp en panna med olivolja, stek räkorna tillsammans med vitlök och chili, ca 1 minut på varje sida.

Tag upp räkorna.

Häll i grädde i pannan och smula i kycklingbuljongen.

Låt koka ihop till en sås under omrörning.

Blanda sedan i pastan i såsen och rör om.

Tillsätt persiljan och räkorna.

Servera!


För dig som vill ge bort rabatt på Smakbox i julklapp:

Med min kod LITTLEDESSERT ges 50% rabatt på 1:a boxen när man startar en prenumeration! Därefter 20% rabatt. Det är ingen bindningstid och frakt ingår i priset. En prenumeration startas på smakbox.se/prenumerera.