I samarbete med Zeta och Smakbox har jag fått den äran att testa Zetas nya äggpasta i olika former + några gamla godingar som den här smarriga spagettin. Fler recept på Zetas smarriga pasta kommer inom kort så håll utkik här i bloggen och på Instagram (@littledessert).
Ingredienser: (4 portioner)
400 g av Zetas spagetti, kokas enligt avisering på förpackning
400 g vannameiräkor (msc fiskade)
3 finhackade vitlöksklyftor
1 st finhackad chili (mer eller mindre beroende på hettan)
4 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1 buljongtärning (kycklingbuljong)
2 msk olivolja
En näve blad persilja
Gör så här:
Skala och rensa räkorna.
Koka pastan och ställ åt sidan.
Hetta upp en panna med olivolja, stek räkorna tillsammans med vitlök och chili, ca 1 minut på varje sida.
Tag upp räkorna.
Häll i grädde i pannan och smula i kycklingbuljongen.
Låt koka ihop till en sås under omrörning.
Blanda sedan i pastan i såsen och rör om.
Tillsätt persiljan och räkorna.
Servera!
För dig som vill ge bort rabatt på Smakbox i julklapp:
Med min kod LITTLEDESSERT ges 50% rabatt på 1:a boxen när man startar en prenumeration! Därefter 20% rabatt. Det är ingen bindningstid och frakt ingår i priset. En prenumeration startas på smakbox.se/prenumerera.
Lämna en kommentar