Recept i samarbete med Cylinda.  Då ska vi nu dela med oss av en härlig gryta som passar hela familjen. Det är en liten man tager vad man haver gryta där man kan stoppa ned massa gott. Lite extra rotfrukter, vin eller annat gott – annars kör man bara på kött, buljong och vatten för en riktigt billig peng! 

Högrevsgryta: (6 portioner)

1,5 kg högrev

1 gul lök

2 msk kalvfond

1 burk krossade tomater (ca 400ml)

2 dl rött vin (går bra att bara ta vatten också)

en näve körsbärstomater

1 msk ketchup

Gör såhär:

Skär högreven i mindre bitar och fräs i en gryta med en klick smör eller olja. Stek sedan med löken.

När köttet och löken har fått färg tillsätter du krossade tomater, kalvfond, vin och ketchup. Tillsätt även ca 3 dl vatten.

Koka köttet på medelhög värme tills det går lätt att dela bitarna med en gaffel, det tar ca 1 1/2 timme.

Kolla till grytan då och då för att fylla ut med mer vatten om det behövs, den ska inte bli torr.

Potatismos: (6 portioner)

1 kg potatis

50 g smör

1/2 dl grädde eller mjölk

Salt & Peppar

Gör såhär: 

Skala potatisen och dela potatisarna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull med vatten.

Låt koka tills det har blivit mjuka, testa med en provsticka, det ska gå lätt att sticka igenom bitarna.

Häll av vattnet och häll över potatisarna i en matberedare. Tillsätt smör och grädde.

Smaka av med salt och peppar.

Cylinda-Högrev1 Cylinda-Högrev2

Njut av den härliga grytan flera dagar i raaad!