Smält smöret, tillsätt honungen, grädden och sockret. Koka upp utan lock och låt sedan koka i ca 15min tills kolan håller för kulprovet. Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna i några timmar tills det stelnat. Förvara i kylen. Sen skär du den stelnade smeten i lagom stora bitar. Så gör du Kulprov: För att se om kolan börjar bli klar kan man göra att kulprov. Du tar ett glas med kallt vatten, häller i några droppar av smeten och formar smeten till en kula, om kulan är lös behövs det nog kokas ett tag till. Om du vill ha en lös kola så är det klart om kulan är lös. Om du vill ha en hård kola ska kulan bli hård och behövs nog då kokas längre. Gör kulprovet lite då och då för att få det resultat du vill ha.
Honungskola
[Ingredienser]
Slurp, smask! mmmmm vad det vattnas i munnnen 😉
Det är tortyr att komma in här. 🙂
Jag har lovat mig själv att inte göra godis förrän det är dags för julgodiset. Och så kommer du här och lockar mig. De ser otroligt goda ut!
Mmm gud så gott med godis 🙂 Vilken fin hemsida du har. Jag gillar designen mkt.
Ååååh vad gott
Hejsan!
Jätteroligt recept! dock undrar jag hur många bitar det blir på ett ungefär? 😀