Höstig kaka med kanel och kardemumma! 🍂 Toppa med frosting, torkade solrosblad, lime och florsocker. 

Ingredienser: (ca 6 portioner)

2 st ägg

1,75 dl strösocker

1 1/2 dl olja

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/5 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 nypa vaniljpulver

 

 Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°c.

Vispa upp strösocker och ägg till en fluffig smet.

Sikta ihop mjöl alla de torra ingredienserna i en bunke.

Blanda i alla ingredienser med smeten under omrörning.

Häll över smeten i en form täckt med bakplåtspapper. (Jag använde en som var ca 20x15cm)

Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

Låt svalna och gör frosting!


Frosting:

Vispa ihop 100 g smör och 200 g färskost.

Tillsätt sedan 2 dl florsocker och 1 krm vaniljpulver.

Vispa till en slät frosting och toppa den avsvalnade kakan med!