Boeuf Bourguignon ]

Har ni sett skymten av den här härliga receptet på Boeuf Bourguignon? Det syns lite här och var i Cylindas sociala medier, recept gjort av mig. Vad säger ni? Det blev hur gott som helst. 

Ingredienser:

ca 800 g högrev

3 st gula lökar

100 g champinjoner

8 st hackade vitlöksklyftor

5 dl rött vin vad god kvalité

Smör

Gör så här: (4 portioner)

Skär köttet i mindre bitar. Skiva sedan löken och hacka vitlöken.

Fräs löken tillsammans med köttet och champinjonerna i en stor gryta med en klick smör. Fräs tills ingredienserna börjar få färg, tillsätt då vitlöken och fräs lite till.

Tillsätt sedan vinet i grytan och låt koka utan lock under ca 1 timme på medelvärme. Börjar det bli torrt i grytan späds grytan ut med vatten.

Servera gärna med potatisgratäng eller klyftpotatis! 

Köttgryta2.Cylinda Köttgryta3.Cylinda

[ Cylinda på Instagram & Cylinda på Facebook ]