Har ni sett skymten av den här härliga receptet på Boeuf Bourguignon? Det syns lite här och var i Cylindas sociala medier, recept gjort av mig. Vad säger ni? Det blev hur gott som helst.
Ingredienser:
ca 800 g högrev
3 st gula lökar
100 g champinjoner
8 st hackade vitlöksklyftor
5 dl rött vin vad god kvalité
Smör
Gör så här: (4 portioner)
Skär köttet i mindre bitar. Skiva sedan löken och hacka vitlöken.
Fräs löken tillsammans med köttet och champinjonerna i en stor gryta med en klick smör. Fräs tills ingredienserna börjar få färg, tillsätt då vitlöken och fräs lite till.
Tillsätt sedan vinet i grytan och låt koka utan lock under ca 1 timme på medelvärme. Börjar det bli torrt i grytan späds grytan ut med vatten.
Servera gärna med potatisgratäng eller klyftpotatis!
Lämna en kommentar