[ Restaurang Inez&Ernst på Sankt Jörgen Park ]

Här kommer den underbara middagen vi åt på restaurang Inez & Ernst på Sankt Jörgen Park. Fyra underbara rätter plus kaffe och praliner som en extra efterrätt. Vi tog även ett lyxigt vinpaket med 4 olika drycker framtagna utefter maten. Passade perfekt! Så man kan ju säga att vi lyxade till de rätt ordentligt ändå. 

Restaurangen är absolut något jag rekommenderar, gå dit och ät en härlig middag. Vi bor bara ca 1,5 timmer med tåg från Göteborg så vi kommer säkert ha vägarna förbi Sankt Jörgen Park fler gånger. Nedan visar jag rätterna och den drycken vi fick till varje rätt om ni där hemma skulle vilja testa det samma. 

Läs även mer om restaurangen, de har även menyer till bröllop och fest! – Inez&Ernst. 

meny1 middag1 middagbröd

Lite bröd och dryck innan alla underbara rätter börjar trilla in. 

rätt1

Förrätt: [Mat] Halstrad lax, grönkål, rivet ägg, soya.  [Dryck] 2013 Riesling Kuehn, Alsace – Frankrike. 

Det här var nog den godaste rätten jag någon gång har ätit. Det kändes nästan som att mitt smak-sinne kom till smak-himlen av denna goding. Jag kan absolut tänka mig att åka tillbaka bara för att få äta den här rätten igen! Rekommenderas så mycket som det går!

rätt2

Varmrätt: [Mat] Hjort, svartvinbär, rosenkål, vitbönpuré.  [Dryck] 2012 Cantos de Valpiendra, Finca Valpiendra, Rioja – Spanien. 

Hjort är inget jag äter varje dag så det är ju riktigt härligt att få det perfekt stekt i en fin restaurang. Mört och fint med riktigt mumsig färskpotatis till! Behöver jag säga något mer?

rätt3

Efterrätt: [Dessert] ”Waldorfsallad” äpple, getost, örter, valnöt. [Dryck] 2013 Late harvest sauvigon blanc, errazuriz – Chile. 

Jisses va spännande med getost i en dessert. Jag är en sådan person som gillar getost men det får absolut inte bli för mycket för det. Det här va en super spännande dessert med den perfekta matchningen av getost och syrlig sås med mynta i spetsen. Passade Perfekt helt enkelt.

rätt4

Efterrätt: [Dessert] Hallon & Hibiskus, lychee, yoghurt, mandel. [Dryck] Champagne rosé brut, bollinger, Champagne – Frankrike. 

En riktigt syrlig och fräsch dessert med mycket bäriga smaker. Kul med ingredienser som hibiskus och lite klöver vilket jag tycker är jättekul.

rätt5

En kopp kaffe och 4 sorters av Martins handgjorda praliner. Riktigt goda små godbitar, synd att vi va så mätta av all den goda maten så dessa små godingar knappt gick ner. Men gott var det!