Henriks super goda carbonara! Ni vet väl att en klassisk Italiensk carbonara inte innehåller någon grädde? Men det blir krämigt som om det vore grädde i med detta smarriga recept. Pasta går alltid hem här hemma, barnen älskar det och vi kokar alltid minst 500 g så det räcker lite lite längre. 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 200 g pancetta (alt. bacon)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 2 dl parmesanost
  • 400 g spaghetti
  • 2 dl finriven parmesanost till servering
  • svartpeppar
  • en nypa salt

Gör så här:

Skär pancettan i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken.
Stek pancettan och vitlöken knaprig i en stor stekpanna.
Vispa ihop äggen och blanda med osten.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Lägg pastan i stekpannan med pancettan och vänd runt.
Häll över äggsmeten.
Rör runt på svag värme till en krämig pasta.
Strö över svartpeppar och gärna extra parmesan.

 


Har ni spanat in kategorin med MAT? och kategorin med TAPAS?