Jag har testat ett eget marshmallow recept som blev super! Enkelt och gott! Väldigt sött och absolut ett kul godis till barnen som man kan göra väldigt färgglatt!
Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 10 minuter.
Blanda sirap, socker och vatten i en kastrull, Låt koka under omrörning i 10 minuter.
Tag av från värmen och rör ner vaniljsockret.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i sockerlagen.
Häll över sockerlagen i en bakmaskin och vispa i ca 10 minuter, tills lagen är vit och fluffig. Går även bra att hälla i lite karamellfärg.
Häll marshmallow massan på ett florsockrat bakplåtspapper, platta till, låt stelna och skär sedan i bitar.
Skruvar: Vill ni göra skruvar så spritsa ut längder på florsockrat bakplåtspapper, lägg ihop 3 längder, tvinna ihop och fäst med en tandpetare i var ände. Låt ligga i några timmar och klipp sedan i bitar!
——-
In english: Easy Marshmallows
6 leaves of gelatine
4 dl sugar
1.5 dl light syrup
1 dl water
2 tsp vanilla
icing sugar
Proceed as follows:
Add the gelatine leaves in cold water, allow to soak for about 10 minutes.
Mix syrup, sugar and water in a pan, let cook, stirring occasionally for 10 minutes.
Remove from heat and stir in vanilla sugar.
Squeeze the gelatine leaves and stir in the syrup.
Pour the syrup into a bread maker and whisk for about 10 minutes, until the law is white and fluffy. Is also good to add some food coloring.
Pour marshmallow mass on a web sugared parchment paper, flatten, let it set and then cut into pieces.
Screws: Would you do screws to pipe the lengths of gauze sugared parchment paper, put together three lengths, twist together and secure with a toothpick in each end. Let rest for a few hours and then cut into pieces!
Lämna en kommentar