Grattis på Kanelbullens dag alla mina små kanelbullar! Idag äter jag självklart massa kanelbullar, till frukost, lunch , mellanmål ja ni förstår vad jag menar! Jag har gjort ett eget kanelbulle recept på vetesurdeg som jag tycker att ni kan prova. Dom är super mumsiga! Bakar ni också kanelbullar till kanelbullens dag?

Ingredienser:

5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk vit sirap
1 tsk kardemumma
2 dl mjölk
25g färsk jäst
3 msk vete surdeg
100g smält smör
50 g rumstempererat smör
några msk socker
kanel
uppvispat ägg + pärlsocker

Gör såhär: 

Smält smör (100g) och tillsätt mjölken i en kastrull.

Smula den färska jästen i en bunke.

Häll över mjölken och smöret över jästen, rör om.

Blanda i mjölet, sockret, sirap och kardemumman, rör om i ca 1 minut och häll sedan i surdegen.

Blanda väl. Arbeta degen i ca 7 – 10 minuter.

Kavla ut degen till en rektangel, bred på rumstempererat smör, strö på socker och kanel.

Rulla ihop till en längd och skär i bitar, lägg på en plåt.

Pensla på uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Låt jäsa i ca 2 – 3 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 15 min.
servera!